sista inlägget på en vecka!

jag funderar på att sluta blogga. jag har inte bestämmt mig än så därför tar jag en paus i en vecka för att känna på hur det känns. det känns väldigt sorgligt med tanke på alla fina läsare jag har :(. på ett sett så vill jag dela med mig men på ett annat sett så vill jag inte.




god morgon!!

jag har varit riktigt dålig på att uppdatera nu :P. igår så kom marcus hit och då gick vi till stan för att kolla ut något till honom men vi hittade inget för precis innan vi skulle gå in på hm så träffade vi på malin och anders så då så gick jag och malin till barnkläderna på en gång och vi hitta jätte söta grejer som jag ska köpa till våran lilla Liam :). marcus fick ju därför kolla själv vad han skulle ha och som vanligt så kan han inte handla utan mig ;). vi bestämmde oss för att ta en runda på stan bara han och jag i helgen :). vi följde med dom till mcdonalds och sedan åkte marcus hem och jag följde med och handlade lite på willys åt dom :). på vägen hem fick jag bära en påse som jag tyckte var jätte tung fast i vanliga fall hade jag inte tyckt att det var tung :P. jag har inte fått burit någonting själv under hela graviditeten för Marcus och dom andra i familjen :P. en riktig klenis har jag blivit :P. men det ska stor tränas för mig efter förlossningen så jag får tillbaka min kropp :).. nu under graviditeten så blir det bara simmning :). snart ska jag ta bussen till amanda så ska vi gå till ungaföräldrar gruppen :). nu ska jag duscha och fixa mig lite :). hörs sen!


Färdig!!

yeey!! jag är färdig med min design:).. det vart en enkel style på bloggen :).. det känns fräscht och passar mig super!! men nu ska jag bädda ner mig god natt kära blogg läsare!!


blogg design :)!

jag ska designa om min blogg :).. någon som har header tips, bakrundstips, tema tips eller några andra tips? :).

stockholms resan!!

stockholms resan bär av i mitten av maj. det är bara jag och malin som ska åka så det blir en riktig tjej dag för bara mig och malin :). eller ja det blir ju jag, malin och Liam men han är redan en självklarhet ;). vi ska åka buss till stockholm. det blir fika och morgon mys på bussen sedan när vi kommer in till city ska vi kolla runt och bestämma oss för lunch ställe och sedan blir det lite efter lunch shopping :).. jag ska titta på lite smått och gott till mig, Liam och Marcus :)..vi måste komma på någon mer aktivitiet som fyller ut någon/några timmar. tar gärna emot lite tips från er :)!. Maj tycker jag är den bästa månaden att åka :).. mysig stark vår sol och väder för att vara utomhus :).


hela dagen med malin :) <3!!

i förmiddags så kom jag hem ifrån örebro och då åt jag lite äcklig lunch :P. jag fattar inte har typ fått avsmak på allt nu :/.. sen gick jag till malin och har varit där hela dagen :).. mys mys. vi har druckit kaffe och planerat en stockholmsresa hihi mer om den sen ;).. sedan hjälpte jag henne med hennes bloggdesign :).. så nu har hon fått en mer personlig blogg i temat svart och vitt :). gudmor malins blogg : http://grizly.blogg.se/ . blä för halsbränna :(.
haha malin och jag satt och läste på gravid. se förut och där såg vi att Liam nu kan höra och känna igen röster så Malin satte igång på en gång att snacka haha ;).
det är Malin som gjort denna bild och den finns även på hennes blogg ;).
Malins repliker ;)


jag är tillbaka :D!!

nu är jag hemma igen efter en mysig helg med älsklingen och hans familj i örebro :).. i fredags så åkte vi hem till yvonne och drack lite kaffe sedan åkte vi hem till marcus pappa och har sovit där hela helgen :). när vi kom hem til björn i fredags kväll så hade tyra barnkalas med 13 tjejer som sprang runt och skreck ;). haha jag kommer inte ihåg att jag var sådär vild när jag var liten :P.. i lördags så gick jag och marcus ut och åt lite och sedan hyrde en film :).. var menningen att vi skulle gå på bio men det gick ingen film som vi ville se. men det vart jätte trevligt och mys ändå :). filmen som vi hyrde glömmde vi bort att kolla på för det var så andra bra filmer på tvn redan :P. men söndags morgon när vi vaknade så åt vi lite frukost tillsammans och sedan satte vi på filmen :).. så det vart en mys söndag morgon ;).. jag har iallafall haft en jätte trevlig helg men som sagt borta bra men hemma bäst :D.. nu är det skönt att vara hemma igen och ha alla sina grejer på plats. komma igång med bloggandet hoppas jag inte tar sådan tid :P.. hörs sen!!

lite mag bilder på morgonkvisten :)!

love <3



god morgon :)!!

det här blir antagligen mitt sista inlägg fram till måndag :(. jag ska inte till örebro för första gången på jätte länge nu så det ska bli kul :). jag ska ta bussen i från karlskoga halv två då är jag i örebro ca kvart över och då ska jag möta upp marcus så ska vi ta bussen hem till yvonne (Marcus mamma) :D. henne har jag inte träffat på ett tag så det blir kul!! senare under dagen så ska vi hem till marcus pappa och sova där :).. jaja vi får se om jag har tid att kolla datorn något under helgen nu. om inte de så hörs vi på måndag :D!! ha det bra så länge kära bloggläsare :).


god natt!

nu är det dags för lilla mig och Liam att sova :)<3. så mysigt har vi två det. men när pappa marcus är med så är vi tre och då är det ännu mysigare :).  förseten så var jag med gudmor malin idag och vi tog en promenad för att uträtta lite ärendeen super mys var det :). tack för sällskapet gumman! jag upptäckte nu på denna promenad att jag verkligen inte orkar någonting. jag kom till nobel och redan då var jag helt slut :P.. eftersom inte jag får träna vad som helst nu när jag är gravid så har jag och malin bestämmt oss för att skaffa månads kort på badhuset så har vi våran egna lilla träning där :). skit kul ju!! då kan ju jag ta det i min takt beroende på hur mycket jag orkar :). jag fick grymt ont i magen efter att ha gått en bit så vi bestämmde oss för att ta bussen sen när vi skulle hem. jag är faktiskt lite orolig över hur min kropp kommer ta den sista tidens omväxling i graviditeten :(. jag känner värk i rygg och orkar knappt lyfta benen ibland :(.. jag har gått upp 11 kilo!! haha känns väldigt konstigt när man ställer sig på vågen och ser att man väger mycket jämnfört med innan jag vart gravid. fast nu är det anorlunda när man ställer sig därför att jag blir glad varje litet hekto jag går upp!! det är ju min lilla pojk där inne som växer <3. men tillbaka till diskutionen angående sliten kropp så ska jag ju faktiskt ta tag i det och börja träna lite försiktigt i vattnet :). men efter en tuff dag med mycket gång så ska jag och Liam vila och sova ruset av oss nu. god natt mina kära bloggläsare :)!! 


till mina pojkar<3! (Marcus och Liam)

Idag ligger jag här med en växande mage, jag har ett liv inom mig. Om en snar framtid är jag mamma och har min egna lilla familj. Jag Marcus och bebisen, kan jag bli lyckligare. jag är så mycket starkare än vad jag var innan..
mitt och Marcus förhållande är det bästa och det tryggaste man kan ha. tro mig. vi har det underbart tillsammans och vi kommer leva lyckligt i alla våra dagar <3. Marcus är ämnad för mig och jag är ämnad för honom. vi känner varandra bäst och vi stöttar varandra i allt. han vet exakt hur jag vill ha det och jag vet exakt hur han vill ha det. det är nästan lite farligt att ha det så himla bra. vi har varit tillsammans i nästan 1½ år och ändå får vi det bara bättre och bättre med varandra. aldrig har vi det dåligt. han har förändrat sig så mycket emot första gången vi träffades. Marcus är en helt annan människa. bara min förevigt <3. vi kommer få den finaste familjen i världen och det är för att jag och Marcus har äkta kärlek och älska för varandra. älskar er mina pojkar (Marcus och Liam) <3.



vecka 20!

idag gick jag in i vecka 20 :D<3. halva tiden har gått nu och jag hoppas att resten av tiden går lika fort så jag får träffa vårat lilla mirakel<3. det är en helt underbar känsla som finns med mig hela tiden. allt som handlar om Liam är så magiskt. minsta lilla klädesplagg vi får i present känns magiskt och jag måste säga att lilla Liam har fått sina första mockasiner eller hur det nu stavas:P. han fick dom av moster amanda och farbror rikard. dom är gråa med vita ränder och dom har snobben på sig :)! det gillas stort! jag tror Liam kommer bli som sin pappa, bara sport som gäller :D!! du kommer bli så älskad när du kommer till världen min lilla skatt <3.

nya magbilder :)!



Jag står inte riktigt i profil men magen ser nästan ut så här nu :) lite större kanske :D<3

svenska hollywood fruar!

Det hade inte varit okej om de varit män!

 

HOLLYWOOD. Man tar sig för pannan. På internationella kvinnodagen lanserar TV 3 den nya säsongen av Svenska Hollywoodfruar.

Det är ett program så politiskt inkorrekt att det riskerar att föra kvinnokampen tillbaka till stenåldern.

Allvarligt talat, vad tänkte programcheferna på TV 3? Hur resonerade produktionsbolaget Meter när man planerade det här?

Vem var det egentligen som gav klartecken för Lena Joltons och Päivi Hackers sensationellt korkade inslag där de söker bartendrar till en Barbie-fest?

Tittarna får se de båda överåriga blondinerna exploatera och göra sig lustiga över några betydligt yngre, jobbsökande män.

Låter det hårt?

Okej, då vänder vi på könsrollerna.


Ponera att programmet i stället visat Björn Ranelid och Mikael Persbrandt. Tänk er att Ranelid, kanske iklädd kavaj och grön sidenscarf, tillsammans med Persbrandt, i lite för tajt t-shirt, stå och dricka grogg i en villa i Saltsjöbaden.

Tänk er sedan att de i nästa scen för in några unga invandrartjejer – kanske någon polska, en vitryska och en filippinska - och granskar dem ingående medan de skämtar om tjejernas attribut.

– Jag är lite svag för välformade häckar. Det har jag alltid varit, gnäggar Persbrandt förtjust.

Ranelid drar på munnen och ber dem ta av sig på överkroppen.

Tjejerna, desperata efter ett betalgig, gör så klart som de blir tillsagda.

– Men är hon inte lite för fet här? säger Ranelid och nyper polskan i den nakna huden under brösten.

Persbrandt skrattar så han knappt kan svälja och ger Ranelid en gubbig high-five.

Hade ett sådant program ens kunnat visas i svensk tv?

Med svenska Hollywoodblondiner i huvudrollerna – som sannolikt inte vet vad de gett sig in på - är det plötsligt helt okej.

Till det kommer Anna Ankas oförmåga att censurera ens de grövsta påhoppen.

Programmakarna utnyttjar tacksamt läget och klipper in hennes uttalande om den blivande exmaken:

– Kulorna hänger ner till knävecken och man får vänta en kvart på att viagran ska kicka in.

Ridå.

 


godmorgon!!

godmorgon kära bloggläsare :)!! idag klev jag upp tidigt. jag kommer ihåg mitt löfte som jag gett er ;).. mycket bilder idag blir det. jag ska äta lite frukost nu och sen så ska jag duscha och fixa mig lite :).. sen ska jag träffa malin en sväng. yippi!! hon är fortfarande sjuk men det hindrar inte mig ;).. vi hörs sen!!


godnatt!

nu säger jag god natt till er kära bloggläsare. nu ska jag och lilla Liam sova :)<3. jag har ju lovat er att jag ska ta lite fler bilder och lägga upp så det löftet gäller från och med imorgon :). imorgon så ska jag och malin ses en stund :D mys mys!! hihi jag ligger i sängen nu med den bärbara i knät och jag kan inte låta bli att skratta åt mig själv :P.. jag har varit extremt lat idag och jag har ätit middag två gånger plus massa lakris och popcorn. det ligger popcorn i hela min säng :P.. vilket monster jag är ;)!! måste tillägga att jag längtar så extremt mycket tills Liam ska komma fram till världen :'). jag ska visa upp våran lilla skatt för alla!!! det känns som om det är evigheter kvar tills BF :(.. jag kommer vara gravid för evigt :P.. hehe men det är precis så det känns :P.. neej nu kan jag inte hålla upp ögonen snart! det blev tidigt i säng för mig ikväll :).. god natt !!

jag tar nya magbilder imorgon denna är gammal. magen är större nu :)


vad är mest intressant på bloggar??

här är en röstning!! men vad tycker ni ? ge mig erat svar om vad ni tycker är mest intresant i en blogg :). kommentera så svarar jag :)
Vad är mest intressant på bloggen???
0% #Feelings (inga röster)
0% Allmänt som händer (inga röster)
9% Inget alls (1 röst)
9% #Shopping (1 röst)
9% Ilda (1 röst)
18% "Emo-bloggen" (2 röster)
55% Bilder (6 röster)

STOR TÄVLING!!

Goodiebag

Här kommer en alldeles underbar tävling för er alla! En goodiebag med lite allt möjligt från olika sponsorer. Vill du unna dig det lilla extra, då tycker jag absolut att du ska ta chansen till att försöka vinna dessa fantastiska produkter!
Det du kan vinna i denna tävling är:
( OBS, ALLA SPONSORER & PRODUKTER ÄR LÄNKADE! )

TÄVLA HOS ALRT, AVSLUTAS 18/4

Från Wellnessproducts ett Swissdepilset värde 349:-
Från Dammsugarkungen en Elvisp värde 370:-
Från Rosenserien ett paket innehållande: Läppcerat - Jordgubb, Makeup krämLermask, värde 609:-
Från laptop-skydd ett iPhoneskin och ett displayskydd för iPhone, värde 268:
Från E.L.F ett smink paket inehållane: 2x mineral eyeshadow, mineral lipstick, mineral lipgloss, studio line minty lipgloss, värde 250:-
Från Textilonnet panelgardiner värda 179:-
Från Nagelshop ett stone set värde 250:-
Från Amorspilar ett paket innehållande: 1 x LIV1 x Eros Aqua Gel1 x INVIT Hygiene, värde 987:-
Från Minmusli 2st presentkort på valfri musli värde 320:-
Från Inneonline 2st ljuslyktor värde 118:-
Från Medicalfinance en Cicatrix silikongel, behandling mot ärr. tex acne & operations ärr. värde 349:-
Från Isch en valfri produkt värde 199:-
Från Runns en hello kitty nagellacksfläkt värde 120:-
Från lexfashion ett armband värde 45:- 
Från Trendic en hamburger telefon värde 350:-
Från A&l design 4st handukar 2x virvar Jacquard och 2x rand handduk värde 320:-
Från KarinHerzog-Oxygen en oxygen face cream värde 399:-
Från Sverige online Chokladasken The king & queen of sweden & en Almanacka med kunga familjen. värde 428:-
Från Voodolls en valfri Voodoll värde 99:-
Från Sakfabriken en Miso Pretty dusch värde 139:-
Från Nivea massa smink värde ca 2000:-

För att vara med och tävla ska du göra följande:


- Kopiera tävlingen, och lägga in den i din blogg.
- Länka till sponsorerna i din blogg.
- Besöka sponsorernas sidor.
- Lämna en kommentar i detta inlägg om varför just du vill vinna.

För att tävla utan blogg:

- Maila 10st vänner och tipsa om tävlingen. Maila sedan över en kopia till mig [email protected]
- Besöka sponsorernas sidor.
- Lämna en kommentar i detta inlägg om varför just du vill vinna.

- VILL DU TJÄNA FLER LOTTER? VÄRVA DÅ VÄNNER TILL TÄVLINGEN! EN OCH SAMMA PERSON KAN VÄRVA MAX 5 NYA TÄVLANDEN, OCH FÅ 5ST EXTRA LOTTER! BE DÅ PERSONERNA DU HAR VÄRVAT ATT LÄGGA IN DITT NAMN, DIN BLOGG, ELLER DIN HOTMAIL I SIN KOMMENTAR, OCH SKRIVA I KOMMENTAREN "JAG BLEV VÄRVAD AV..."


Tävlingen avslutas den 18/4-10! LYCKA TILL! /Josefine van der Hert

tävling!

Mössa



Tävla hos Lilla Ru, avslutas 21/3

brun utan sol!

jag tycker faktiskt att det är okej att fuska lite när man är gravid ;)!
här är mitt brun utan sol 3 steg:

sedan är det dags för "solen"!

några timmar senare eller nästa dag så fuktar man upp sig så du inte blir torr och fläckig. ett plus i kanten om du använder tex summer glow eller någon annan lotion med lite färg i :).


kommer använda dove bodylotion(summer glow) som skyddar sprayen och håller mig len :).

jag är blek :(!

jag vill vara brun NU!!  innan jag vart gravid solade jag alltid solarium men när jag vart gravid så slutade jag med det. man får sola solarium som gravid också men det vill jag inte. jag har funderat på soldusch men det håller bara i sig i fem dagar tyvär och då vill jag inte betala flera hundra kronor på det. det blir att köpa brun utan sol ifrån affären och spraya på själv istället :).. fasst då får mamma hjälpa mig för marcus kommer bara förstöra annars :P.. hihi min älskling <3.. någon som vet någon bra produkt som jag kan använda?? spelar ingen roll vad det kostar :).. puss på er mina kära bloggläsare :)<3


svar på tal! unga mammor som bor hos mamma!! FYY!!

Liam är inte född än :P. vi flyttar in i en lägenhet till sommaren ;). INNAN Liam är född. allt som står i inlägget är min åsikt och den står jag för :). eller det är ju inte bara min åsikt :P. sök på google då så ska ni få se repotage och vad som är framforskat. hörde ni??!! DET ÄR FRAMFORSKAT!! ;). ni som säger att det är bättre att bo hemma hos mamma för det är tryggt har jag också ett svar till ;).. svar: om man inte kan vara trygg utan sina föräldrar så är man inte mogen och redo att skaffa barn själv. ett barn är ingen hundvalp! se till att kunna ge ditt barn tryggheten själv inanna du skaffar ett. hallå det är ju det viktigaste. VAKNA hörrni. självklart har jag en speciell trygghet med mina föräldrar men den finns kvar även fast jag inte bor hos dem. sörrni ;)!!

VARNING!! BILDER FRÅN 05-06

HIHI JAG HAR BADAT OCH HAR BIKIKIN UNDER TRÖJAN. DÄRFÖR DEN ÄR BLÖT!




lakris!!

jag har noja på lakrits :P.. sitter här och moffar i mig massa nu :)


unga mammor som bor hos mamma!! FYY!!

vissa unga mammor bor hemma hos sina föräldrar över året med sina barn. jag kan bara inte förstå hur oansvarigt och taskigt det är emot sitt barn! dom första åren behöver barn ordning omkring sig och det spelar ingen roll hur mycket man vrider och vänder på det så slutar det alltid med dom negativa delarna. självklart finns det positiva saker att bo hemma också men det är enbart positiva saker för mamman och inte barnet som egentligen ska gå i första hand!! jag blir bara så arg. att ni inte skämms! jag har läst massa artiklar om det och det står mycket nackdelar för barnet.  det är ansvarslöst!!!

BUUU!!


:(!

när man vet precis hur man vill ha det och den andra personen inte kan ge det man önskar så borde man säga hej då. eller vad ska man göra?

färdig!

nu så har jag diskat färdigt så det är fint här :).. sitter nu och väntar på att pappa ska komma och hämta mig så ska jag äntligen få träffa mamma igen :).. jag är hungrig och huvudvärk har jag också :(. men men hoppas det blir god mat hemma :).. nu måste jag svara på lite kommentarer :) hörs sen!!


?



Enligt mig är en bra blogg där det skrivs många inlägg blandat med personliga inlägg , tips , mode och bilder. Sen är det ju alltid kul när bloggaren aktiverar sina läsare. T.e.x frågar dem saker elr annordar tävlingar där man kan vinna länk elr prylar. Man behöver inte alls provocera som vissa andra bloggare för att locka till sig läsare.

Man kan facktiskt stå för sin åsikt utan att dra ner andra människor ! Så nu undrar jag vad gör en till en bra bloggare ? Vilka "krav" har ni ? Ni får säga precis vad ni tycker , det är bara kul med olika åsikter !

fixa och städa!

snart kommer amanda hem så jag måste göra mig iordning och städa lite här hemma :).. usch hatar att diska :(.. men det är inte så mycket som tur är :). tio minuter så är disken klar och sen tio minuter till så är plocket klart :). hörs sen!!


ser tråkig ut!!

sorry men jag har blivit så dålig på att ta nya bilder och lägga upp bilder på bloggen :(. jag ska skärpa mig :).. men ni får räkna med att alla bilder inte kommer vara i så bra kvalite :P.. om jag använder pappas systemkamera så blir dom bra men min egna kamera är stenåldern själv :P.. bloggen ser så tråkig ut utan bilder. jag tycker själv att det är mycket roligare att läsa en blogg med mycket bilder.




så himla sött:)!

dessa ska Liam ha :)!!

häftig baseball dräkt :) så himla gulligt!!

godmorgon!!

godmorgon kära bloggläsare :).. idag kommer äntligen mamma hem ifrån bollnäs :). lilla milo och amanda har också varit i bollnäs. nu sitter jag i sängen ny vaken och dricker fanta :).. haha knäpp är jag ;).. idag har jag ingen aning om vad jag ska göra? om pappa ska hämta upp dom i örebro så följer jag nog med dit:).. jag har kollat runt lite på korta utbildningar och kurser men dom är så dyra :(.. eftersom jag är gravid så måste utbildningen vara kort så jag hinner slutföra den innan Liam är framme. jag har inte direkt 20 tusen kr i backfikan så och om jag hade haft det så hade jag inte betalat så mycket för en kurs som jag bara vill använda som sysselsättning. nu på sista tiden så har jag fått ganska mycket besökare på min blogg så om ni förstätter följa och att statistiken höjs med några hundra läsare till så ska jag nog starta företag :) men det dröjer nog länge innan det händer.. igår så fixade jag äntligen inskrivningen på arbetsförmedlingen :).. jag ska fullfölja min inskrivning hemma idag så är det klart :).. jaja nu ska jag äta lite frukost i min ensamhet då marcus har åkt till skolan. hörs sen!!


min livs berättelse som hänt på riktigt!!

jag håller på att skriva en berättelse om en tragisk grej som jag var med om i tretton års åldern. den är inte klar än men jag funderar faktiskt på att lägga upp den på bloggen. jag skämms inte längre för vad jag varit med om och har inget emot att dela med mig. i berättelsen så är det jag och min kompis malin som är huvudpersonerna så jag måste få hennes godkänande innan jag kan lägga upp något. god natt!!


sams alkohol missbruk!!

Sams alkohol missbruk!

Sam är 18 år och har alkohol missbruk. den ända personen som ser hans missbruk är hans flickvän Anna som är 17 år men hon vågar inte säga eller visa att hon har oro för sam. sam går sitt andra år på iv programmet. han har koncentrations svårigheter och visar inget intresse för att få upp sina betyg. Anna och sam är två helt olika personer. Anna går första året på barn och fritid. hon har stort intresse för barn och sköter skolan med höga poäng. hennes mål är hjälpa och aktivera ensam kommande barn i framtiden. tvärtemot sam som inte har något mål alls.

ett år har gått och sam har fortfarande samma problem med alkoholen och ingen som vågar säga något. han dricker varje dag efter skolan. ibland kan han till och med smyg dricka och då måste han ju ändå förstå att det är något fel när han gömmer sig. skolan har han hoppat av och släkten börjar ta avstånd från hans aggressiva beteende, men det inte släkten vet är att det är alkoholen som gör honom aggressiv. han är beroende och utan alkohol fungerar inget för honom. Anna går nu andra året och har börjat tröttna på att oroa sig, hon har nämligen en ännu större sak att oroa sig för nu. hon är gravid och sam vet inget än. hon har ingen aning om fall hon ska berätta något alls för honom, ska hon behålla vad ska hon göra? hur ska han reagera? dom har inte träffats på två veckor nu på grund av hans destruktiva beteende. Anna har berättat för sin mamma om sitt positiva graviditets test för att få lite hjälp på traven med hennes frågor men det vart inge lättare för anna. hennes mamma sa bara att hon är 18 år nu och måste därför ta egna beslut.

klockan är 04:00 på morgonen och då kommer sam hem från en fredag kväll i parken med dom andra ungdomarna. han kastar sig i sägen och somnar in med kläderna på. klockan 11:00 på förmiddagen nästa dag ligger sam fortfarande och sover. hans mobil har ringt minst fem gånger nu och han vaknar. han svarar och piggnar till snabbt när han upptäcker att det är Anna på andra sidan om luren. han har försökt nå henne i två veckor nu. hon säger att dom måste träffas, sam frågar inte ens varför. dom möts i parken en timma senare och Anna kunde inte låta bli att börja gråta så fort hon såg honom. han frågar vad som står på och Anna förklarar med darrig röst att hon gjort ett graviditets test för cirka en vecka sedan och mer behöver hon inte förklara för att han ska förstå. dom sitter tysta länge, sedan säger Anna att hon ska behålla barnet och avslutar meningen med att hon måste göra slut med sam. sam får panik och frågar varför. för första gången under deras tre åriga förhållande så öppnar hon upp sig och får sam att vakna. han nekar sitt alkohol problem först men Anna ger honom tillbaka blickar och jämför med andra ungdomar. han lovar Anna att sluta dricka förgått och Anna ger honom självklart en chans.

tre dagar har gått och sam har inte tagit en ända droppe. han har sovit hemma hos Anna. det är dags för honom att åka hem. sam har glömt bort hur man lever ett liv utan alkohol. på väg hem köper han ett paket cigarretter och kedjeröker hela vägen. en timma efter att han kommit hem klarar han inte hålla sig längre han bryter sitt löfte och dricker sig full till söms i sin ensamhet. han vaknar nästa dag med huvudvärk och dricker ytterligare en öl. mobilen ringer och han får reda på att det är fest i parken på kvällen. dagen går och han har fimpat sista ciggen ur paketet. han går till parken, klockan är bara 16:00 än men några har redan börjat dricka så han sätter sig ner och håller dom sällskap.

Anna har varit och fikat med en kompis på stan som hon sagt hej då till. hon börjar gå hemåt och får syn på sam som sitter i parken och dricker, han är riktigt full nu. Anna står helt stilla och bara kollar. sam får syn på Anna och blir först stel men när Anna skakar på huvudet med tårar i ögonen och börjar gå där ifrån så springer sam efter men hon vägrar prata med honom och springer där ifrån. sam som nyss var full kände sig helt plötsligt nykter och gick hem upprörd i bestämdhet att nu ska han verkligen sluta dricka.

en månad har gått och sam har hunnit fått 5 korta återfall. Anna har upptäckt tre av dom och har sagt upp kontakten med honom. sam förstår nu att han inte klara av att sluta på egenhand. han är stark nog att ta tag i problemen och söker därefter hjälp.

ett alternativ som kan hjälpa sam är en organisation som heter Attendo och doms sätt att behandla på är baserat på Craig Nakkens teorier om beroende personligheten och på Tolv stegs programmet. De tolv stegen: egentligen en berättelse om hur de första 100 AA-medlemmarna gjorde för att bryta sitt beroende och tillfriskna från sin alkoholism. ett annat alternativ är rosenforscenter som också arbetar med tolv stegs programmet. rosenforskursplan: Programmet omfattar 26 utbildningsdagar. Sex timmar per dag används till föreläsningar, filmvisning, gruppsamtal och redovisningar. Resterande tid ägnas åt individuellt arbete varvat med egen tid till förfogande.

Ett år senare så har Sam blivit helt fri från sitt missbruk och lever lyckligt med Anna och hans son.

Ni som vill veta mer om hur det gick eller om hans missbruk får kommentera så lägger jag upp det riktiga slutet, för nu så är det sammanfattat.


trött!!

blää!! nu är jag super trött. jag har suttit i två timmar och gjort Marcus läxa :P.. helt slut är jag efter sån hård konsentration två timmar i sträck! inte ens ett tack får man :(. jaja hoppas han är glad även fast han inte visar det. vi har inte hunnit med så mycket mys så nu blir det film och säga god natt till alla mina kära bloggläsare :).


16 mars!

jag och älskling har varit iväg till affären och handlat lite till vårat mys ikväll :) kan tyvär kanske inte lägga in något mer inlägg ikväll för att jag ska vara social :). nu ska jag tända upp lite ljus och hjälpa marcus med läxan och sedan kolla på film :)<3. god natt !!


älskling hemma :)!

nu har älsklingen kommit och vi har ätit middag tillsammans :).. mys mys!. vart en kort uppdatering för nu ska jag vara lite go mot Marcus :).. hörs sen!

:'(!

så himla mycket tid och energi jag lägger ner på att vara trevlig och visa intresse för saker som du "tycker om". varför får man inget tillbaka någon gång? har du någonsin visat intresse för MINA intressen?? om det är något jag absolut inte vill göra så gör jag det ändå för jag vet hur gärna du vill. men om det handlar om något som du inte vill göra och du vet att detta är något jag brinner för så skiter du fullständigt i mig. jag försöker prata med dig trevligt, frågar dig helt onödiga saker bara för att visa att jag är intresserad. men får man något tillbaka?? neej!! är det så himla svårt att bara fråga någon gång ibland hur min dag har varit?? eller bara säga vad fin du är i dag. du kan säga vad som helst för att få upp mitt humör. du kan komma in genom dörren ifrån skolan med ett leende på läpparna och säga att du är glad för att se mig. men du gör det inte! istället så river du upp dörren kommer in och gnäller på hur jävla trött du är kastar saker omkring dig sätter dig i soffan för att se hur det gått med sporten sedan säger du att du är hungrig. det är inte så himla lätt för mig att ha ett leende på läpparna när man inte har någon som fyller upp energin utan bara suger ut den lilla energi jag har. lova lova och lovar saker men inget händer!! när jag öppnar upp mig och försöker prata med dig så får jag ingen respons. du hör inte ens vad jag säger, du bryr dig inte om vad jag säger och du skyller alltid på att du är för trött för att prata.. seriöst VAKNA!! ryck upp dig!! ta vara på det du har innan det är försent!! visa att du bryr dig! hoppas att du läser detta nu och förstår att du kan inte bara komma och lova massa saker igen att du ska skärpa dig för det är som bort blåst för mig efter 1000000 gånger som du lovar och sen skiter i det. lova inte! GÖR DET BARA!!!

läkar besöket!!

i torsdags förra veckan så var jag hos doktorn så han fick undersöka och fråga lite om mina symtom (eller hur det stavas) om det här med huvudet ni vet :).. han sa att han tror inte att det var något allvarligt men jag fick iaf lämna blodprov. 6 st rör fyllda med blod :/ så nu ska mitt blod till labb och sen får vi se hur det går!! käns skönt att ha det gjort nu :).. han kolla alla reflexer på mig också :P.. känndes lite läskigt att gå till doktorn själv för jag brukar alltid ha med mig någon :P.. hörs sen!!

today!!

Marcus kommer hit senare och då ska jag fixa lite mat och ta hand om honom rejält mycket!! tycker det är hans tur att få lite nu :).. han tar jämt hand om mig! riktigt bortskämd blir jag ibland :D <3!! han ska få mat serverad, disken tar jag så han behöver inte göra ett skit idag :D.. jag funderade på att skämma bort honom med lite massage men han tycker inte om att bli masserad :P.. vad kan man göra istället?? jag skulle behöva en riktigt lång och uppmjukande massage men tyvär så måste han få glänsa lite idag :).. kanske kan tända lite ljus här i lägenheten ladda ner hans favorit film?? men film kollar vi på så ofta så något mer speciellt måste jag göra :).. jag får fundera medans jag drar mig mot stan och tar hundarna.. skulle vilja att Malin kom hit idag men hon är sjuk :( krya på dig gumman<3!! hörs sen!!

god morgon!!

klev upp tidigt idag för att jag skulle fixa mig och dra till arbetsförmedlingen men så vart det inte :P.. jag vaknade kl 9 och då ringde jag malin och vi prata över en timma så det vart inge göra sig iordning då inte :P.. nu måste jag skynda mig att sminka fixa håret så jag kan ta bussen 20 över till stan för att gå till dumma tråkiga arbetsförmedlingen och sedan springa hem till hundarna så dom får komma ut :D.. hörs sen!!

jag i tv!!

SÅ JÄVLA PINSAM ÄR JAG!! haha stressad och på väg till doktorn.. ser förjävlig ut och svara helt fel på en fråga!! kan inte bli värre än så när man är med i tv!! dom frågar hur jag använder mig av facebook inte hur ofta  och jag svarar varje dag haha!!! jaja detta bjuder jag på!! (ser fet ut i ansiktet :P haha jag skyller på graviditeten !!!




middag hos farmor!

det var inte handling eller matlagning idag. pappa kom och hämtade mig och marcus så åkte vi till farmor och åt middag där :). städning har vi inte heller hunnit med så det blir snart att sätta igång med stor röjning här .. hörs sen:)!!



Liams Gudföräldrar<3!

Jag och Marcus har redan besämmt gudföräldrar :). det var ett tag sen vi bestämmde det faktiskt :). vi har gjort ett super val för jag vet att det finns inte bättre personer en Malin och Tobbe som man kan välja :)!

http://grizly.blogg.se/





dessa mamma kläder har jag redan!!


verkligen jätte bekväma byxor :)..


har denna fast den har tunna blåa ränder på sig. mycket snyggare med randigt :).


mamma leggins!! självklart har jag mamma leggins också!! skulle aldrig klara mig utan leggnins :) bästa och snyggaste uppfiningen!! jag köpte storlek M för att jag skulle kunna ha dom ett tag men tyvär så satt dom åt ändå :(.. men jag kan ha dom någon/några veckor till iaf :).

sen så har jag massa kläder hemma som är vanliga men man kan ha dom under graviditen ändå :).
fast på underkroppen kan jag bara använda mamma modeller.
Liam ligger och sparkar mig just nu faktiskt <3
underbart!! älskar dig <3







duscha, handling, städning sen kommer älsklingen hem :)!!

jag skrev imorse när jag vaknade att jag skulle duscha och städa men det har inte blivigt något med det :P haha!! så himla lat har jag blivigt :P! om senast 20 min blir det duschen och göra sig iordning för sen kommer pappa och hämtar mig så ska vi handla lite mat till mig och marcus ikväll :). hundarna kommer hit idag :D!! jippi! lilla Moa och Ozzy <3.. dom sov här en natt i torsdags också och dom är så mysiga!! efter handlingen blir det hem igen ta hand om hundarna och stor städa!! sedan ska jag laga mat åt marcus eftersom han är så himla hungrig efter en dag i skolan.. vet inte vad jag ska hitta på att laga :(!! någon som har tips?? blir iaf film kväll ikväll som älsklingen kan behöva efter prov i skolan och jag efter handling och stor städning:) hörs sen!

snygga solbrillor! vilken färg ska jag ha??


den svarta färgen känns lite tråkig. den vita är snygg :).

den bruna säger jag nej till på en gång!! dom turkosa är häftiga :).

dom röda tycker jag är väldigt häftiga :) snygga!!

Vilka tycker ni att jag ska köpa??

svarta, vita, turkosa eller röda??

Jag tog bara bort en färg :P.. dom bruna var fula tycker jag!





lite kommande inköp (mammakläder)!


140kr/båda.


149kr


så himla fräkt med lila skor :D!!

jag behöver inte så mycket mer mamma kläder för jag har redan köpt lite och sen har jag redan klänningar och tröjor som är töjbara hemma :).. alla kläderna ifrån listan kommer från HM. Hm är bra när man ska handla vanliga vardagskläder men det är inget jag handlar på annars :P..Riktigt nöjd är jag med denna lista :) super billiga kläder!


god morgon!!

jag vaknade sent idag :P kl 12:00.. älsklingen åkte till skolan kl 6 imorse och jag sov vidare :).. jag är så himla shopping sugen ju :(!! nu ska jag typ duscha och sen städa så det är fint när marcus kommer hem igen efter en dag i skolan med prov och allt :).. igår så kollade vi på vingar av glas :) en gammal film men den är bra.. ikväll så blir det instängd 2!! jag måste nog äta lite frukost nu och sen sätta igång med röj och dusch med massa hög musik :D.. hörs sen!!



pizza och film mys!!

skön söndag med min älskling :).. vi har laddat ner lite filmer men fler blir det :). inatt var vi uppe till kl fyra och kollade på film!! så mysigt älskling :)<3.. idag blir det inge smink dag :) hihi.. LOVE IT!! lilla Liam kan man känna sparkar ifrån titt som tett och det är så underbart :).. vi ska snart städa lite här och sen iväg och köpa pizza!! blir film, gott och mys idag :).. hörs sen !! puss


YES YES YES!!!

FY F*N!!! är överlycklig att anna bergendahl vann :D!!! ÄNTLIGEN HAR VI EN CHANS ATT VINNA!!
PUSSSSS !!!

HEMLIGHETEN!


Vi ska få en liten pojk
e :')<3! han ska heta Liam :) Det bestämmde pappa Marcus :')<3.


vi älskar dig och längtar så till 10 augusti som du är beräknad att komma fram.
den 11 Mars kände jag dig sparka för första gången med min hand :').
Alla längtar efter dig Liam<3.


dunkar musik!!

igår hade jag en dålig dag :P.. låg i sängen hela dagen orkade inte ens laga någon mat :(.. min underbara älskling tog hand om mig och allt annat hela dagen igår :').. vart serverad med mat på sängen som han lagat. tack Marcus älskar dig <3.. idag så har jag rykt upp mig :).. när jag vaknade så vart det frukost och sen duscha med baby ;).. sen så diskade marcus och jag plockade lite och bädda sängen med mera :).. nu så dunkar vi jätte hög musik och njuter av det fina vädret :).. nu ska vi iväg och handla lite mjölk och massa gott till ikväll när det är final i melodifestivaken!!! idag är det min tur att ta hand lite om marcus.. så jag ska laga mat och diska så han kan sitta och kolla på sin jävla sport på tvn :P haha.. shit vad hungrig jag är :/ nu ska vi springa till affären :).. puss

hemligheten avslöjas imorgon!!

om ni är duktiga på att kommentera vad ni tror att det är för kön :)!!


11 mars!

igår kväll innan jag skulle sova så fick jag en sån mysig känsla som bara pirra i hela kroppen, jag tänkte på vårat lilla barn och dens framtid tillsammans med mig och marcus :).. jag vill att det ska vara augusti nu så lillen kan komma fram så mamma och pappa får hålla om dig <3.. nu ska jag göra mig i ording och gå ner på stan. jag ska till doktorn och vi ska prata om dom problemen jag har med huvudet ni vet :P.. skriver mer om det sen.. i eftermiddag så kommer marcus till karlskoga och stannar till måndag :).. vi hörs sen :)


första sparken!

den 8 mars på kvällen till filmen G force så kände jag första sparken från våran älskling <3.. helt otrolig känsla :).. jag var inte säker på att det var en spark först. men dagen efter när vi var på ultraljud så såg jag sparken och kände sparken och det kändes exakt likadant som kvällen innan så då var jag helt säker på att bebbe hade sparkat mig för första gången som jag kände det :') <3.. jag kan inte känna med handen på magen än men jag känner inuti mig :).. mamma och pappa älskar dig <3




dålig uppdatering :(!

förlåt för att jag blivigt så himla dålig på att uppdatera!! den senaste veckan har jag haft fullt upp för min systerson har varit här och en 7 årig liten pojke måste sysselsättas mycket :P... jag ska skärpa mig :)!! idag ska jag ner till stan och gå till arbetsförmedlingen för att skriva in mig och skaffa en coach som inte är så långt borta. sen ska jag köpa något till min lilla sötnos i magen :).. tyvär så kan jag inte lägga upp bild på det jag köper för då kommer ni fatta vad det är när ni ser färgen :P.. dom som vet vad det är i magen : Marcus mamma, marcus bröder, gudfar tobbe, gudmor malin, mamma, pappa, syster amanda och snart syster therese. jag kan inte fatta att man kan få så här mycket känslor för någon som man inte ens har träffat :').. jag älskar min lilla sötnos i magen <3.. vi har till och med bestämmt namn åt lill bebben :).. men det kan ju ändras :P.. fasst just nu så är det de namnet vi kommit överäns om :).. gud vad svårt det är att skriva om sötisen när jag vet vad det är och kan inte säga det till er. kan nog inte hålla mig längre snart :P.. i helgen så ska jag och Marcus få bo ensama i syster amandas lägenhet igen :D.. fasst denna gången blir det bara över helgen och inte en hel vecka :P.. mysigt ska det bli :)..


god natt !!

hihi jag vet könet på min och marcus lilla skatt :D <3!!! nu har jag lekt och spelat med andreas hela dagen och jag är helt slut :P.. jag och andreas ska sova i mormor och morfars (min mamma och pappa) säng inatt :).. har fortfarande inte bestämt mig än :O!! ska jag säga vad bebisen är eller inte ? god natt alla :)!!

bilder på mig, bebis magen och bebisen :)<3!!


ultraljud!!

idag har jag och marcus varit på ultraljud och äntligen fick vi veta könet :)<3!! jag har inte bestämmt mig än om jag ska gå ut med det på internet.. jag skriver mer sen och då kommer lite bilder :).. ultraljuds bilderna vart inte så bra man ser inte så mycket men kan lägga upp dom ändå :)..




Mosters älskling<3!!

här är lite bilder på andreas som jag är moster till... min äldsta syster therese fick denna prinsen för 7 år sedan när hon var 16år gammal!! Andreas och therese bor i bollnäs i en stor fin lägenhet!! andreas och therese är uppväxta i karlskoga men nu har dom bott i bollnäs i två år.. vi har släktingar från mammas sida i bollnäs.. imorgon kommer ni hit och jag längtar så himla mycket efter er :') <3...

Här åker coolingen fyrhjulingen som han fått av mormor och morfar (min mamma och pappa).

Så himla fin bild när andreas håller mormor i handen. julafton för några år sedan.

Bad dags för sötaste andreas<3.. det var för några år sedan..



hihi snyggaste bilden när andreas har pappas kläder på sig :)<3..

god natt!!

mitt löshår är klart nu :D.. jag och mamma höll på i sex timmar med det :O.. det var jätte jobbigt och gjorde ont i min hår botten och ändå är jag inte ett dugg håröm :P.. mamma har jätte ont i sina fingrar.. båda två har ont men det vart skit bra verkligen :D!!! sex timmars arbete och sex timmars ont var värt allting :).. min mamma är proffs på löshår!! tack så himla mycket mamma!!.. jag är jätte nojd och mamma också, hon sa att det här var ett av hennes bästa sättningar under hennes karriär :).. bilder på håret får ni se imorgon eftermiddag/kväll.. marcus kommer till mig imorgon och det ska bli helt underbart att få träffa min älskling :)<3.. imorgon biti blir det att åka till jobbcenter på möte och sen efter det ska jag möta upp carro så ska vi gå hem till mig och ta en kaffe med mamma :).. sen kommer marcus och då ska vi på möte :).. nu ska jag sova så himla gott :) mitt schema är full bokat imorgon så en bra skönhetssömn behöver jag!!:)... god natt alla glada!!


Mina underbara djur :)!!



Min söta kanin Tussen :)<3.

Riktigt gammal bild på mig och Tussen!

Min hund Moa som är 13 år och pigg :)<3

Min katt mysan som är Majas kattunge :)!

Maja min skönhet :).. världens snällaste och sötaste katt!! <3 :)

Ozzy min andra hund <3. han har många namn. jag kallar honom pozzan och marcus kallar honom Ozzy boy mm...

bilder på våran rasade altan!!

jag skulle öppna altan dörren för att ta bättre kort men det hänger snö ifrån taket som kommer rasa när som helst så jag får ta bättre kort när det rasat.. som ni ser så ligger det väldigt mycket snö över så tänk att det är mer skräp än det ni ser.. alla våra fina/dyra ljus lycktor var på den altanen :(.. och alla våra andra grejer också!!


jag skulle öppna altan dörren för att ta bättre kort men det hänger snö ifrån taket som kommer rasa när som helst så jag får ta bättre kort när det rasat..
så här ser det ut när man kollar ner ifrån köksfönstret i altandörren.
där ser ni att en del av hus taket lossnat också :(.. stupränan och fästena till den..


här kommer bilder som jag tagit utifrån!


synd att jag inte tog bilderna direkt när det hade hänt.. visst så var jag ju upptagen med att leta reda på min katt men man hade sett mycket bättre då än nu för nu ser man mest snö.. jag måste tillägga att jag är glad på ett sätt för att det känns skönt att den rasade då och inte någon annan gång typ om jag var ensam hemma eller om det bara hade varit fel tidpunkt. den kanske hade rasat nu ihelgen när jag ska ha fest här hemma och då brukar det alltid stå fullt med folk och ta en cigg tillsammans där ute.. tur tur tur hade vi :).. (Tur i oturen)..




bilder på hur altanen såg ut!!

tyvär så hittade jag inga bra bilder :(

här syns gången som vi hade fram till den stora ytan.




bilder på hur det ser ut nu kommer snart..


Ändrade planer!!

haha en kvart efter jag skrev det förra inlägget så vart det ändrade planer :P.. jag och mamma måste hålla på med löshåret som ska sättas i snart, det måste vi göra hela eftermiddagen nu efter att hon varit hos doktorn på efterbersök efter opperationen. men jag ska in till örebro imorgon istället :).. måste komma ihåg att ta kort på mitt hår före vi sätter i lös håret så vi kan ta före och efter bilder :).. men jag har glömt att berätta en sak : våran altan rasade i helgen :(.. vi hade en hög altan och och allt bara lossna ifrån husväggen :(. när det hände så satt jag uppe på mitt rum i min säng och pratade med syster amanda hela min säng flyttade på sig för att hela huset vibbrera.. jag slängde på luren med amanda och sprang ner och där står mamma och marcus helt chokade för att dom hade sett allt i köksfönstret.. mamma vart skit ledsen :(!! dom berättade för mig att när dom stod i köksfönstret och kollade så gick det första lagret glas sönder på fönstret och dom trodde att allt skulle åka in mot dom egenom fönstret så både marcus och mamma sprang ut i hallen för att komma undan :P.. det var en stor förlust för oss att den försvann.. det känns som om halva huset har försvunnit :(... men men det var skit tur att ingen var där ute och att pappa var hemma den dagen och sa att vi inte fick vara där ute för att snö rasar i från taket ner på altanen. båda mina katter Maja och Mysan brukar jämt vara ute på den altanen. först hittade jag bara Maja och jag letade överallt jag gick ut till altan högen och letade men sen efter 20 minuter så var hon helt plötsligt inne så vi tror hon sprang och gömde sig under badkaret när det smällde så i huset!! men men nu har vi faktiskt andra planer inför våren och jag ser jätte mycket fram emot det :).. vi ska bygga en låg altan och ha en trappa ner ifrån dörren  köket och sen ska vi bygga viss del högre upp som ska vara som ett slags sol däck :).. på sommrarna bor vi på den där altanen och solar och allt men nu har vi ingen :(.. men men det blir ju uppbyggt igen men kanske inte kan räkna med att den blir klar på våren utan kanske en liten bit in i sommaren :).. jag ska ut och knäppa lite kort nu på våran gammla altan (eller det är ju bara en skrot hög med trä plankor :P). ska leta egenom datorn och kolla fall jag hittar någon bild på hur altanen såg ut och sen får ni se hur det ser ut nu!!


God morgon!

har ätit lite frukost och nu blir det en kopp kaffe :).. efter det så ska jag göra mig iordning för att åka inte till örebro och gå på stan med marcus :) <3.. hörs sen !!


1 mars!!

idag har jag bara varit hemma och inte gjort något :).. imorgon blir det att planera hur mitt lös hår ska sitta och sen ska jag in till örebro för att träffa marcus :D <3.. vi ska gå på stan och då ska jag köpa mig ett par lackleggins som jag ska ha på lördag då det blir utgång :).. inte alls långt kvar nu till min 18 år dag den 5 mars :).. på fredag kommer min efterlängtade syster therese som bor i bollnäs.. hon stannar här hela helgen för att fira mig och träffa familjen :).. på lördag så har vi bestämmt att ta en runda på stan bara vi tre systrar :) mysigt!! har blivigt som en tradition :).. förra året på min födelsedag så gjorde vi samma sak bara jag, amanda och therese :).. då blir det att köpa lite smink och hår produkter sen ta en mys fika :).. jag älskar relationen mellan oss systrar <3 den kan ingen slå :).. älskar er mina flickor :)... god natt nu alla glada!    här kommer en bild på mammsen och pappsen :) så vackra tillsammans <3..






jag!




Våran älskling!!




fina bilder :)!!




RSS 2.0