sams alkohol missbruk!!

Sams alkohol missbruk!

Sam är 18 år och har alkohol missbruk. den ända personen som ser hans missbruk är hans flickvän Anna som är 17 år men hon vågar inte säga eller visa att hon har oro för sam. sam går sitt andra år på iv programmet. han har koncentrations svårigheter och visar inget intresse för att få upp sina betyg. Anna och sam är två helt olika personer. Anna går första året på barn och fritid. hon har stort intresse för barn och sköter skolan med höga poäng. hennes mål är hjälpa och aktivera ensam kommande barn i framtiden. tvärtemot sam som inte har något mål alls.

ett år har gått och sam har fortfarande samma problem med alkoholen och ingen som vågar säga något. han dricker varje dag efter skolan. ibland kan han till och med smyg dricka och då måste han ju ändå förstå att det är något fel när han gömmer sig. skolan har han hoppat av och släkten börjar ta avstånd från hans aggressiva beteende, men det inte släkten vet är att det är alkoholen som gör honom aggressiv. han är beroende och utan alkohol fungerar inget för honom. Anna går nu andra året och har börjat tröttna på att oroa sig, hon har nämligen en ännu större sak att oroa sig för nu. hon är gravid och sam vet inget än. hon har ingen aning om fall hon ska berätta något alls för honom, ska hon behålla vad ska hon göra? hur ska han reagera? dom har inte träffats på två veckor nu på grund av hans destruktiva beteende. Anna har berättat för sin mamma om sitt positiva graviditets test för att få lite hjälp på traven med hennes frågor men det vart inge lättare för anna. hennes mamma sa bara att hon är 18 år nu och måste därför ta egna beslut.

klockan är 04:00 på morgonen och då kommer sam hem från en fredag kväll i parken med dom andra ungdomarna. han kastar sig i sägen och somnar in med kläderna på. klockan 11:00 på förmiddagen nästa dag ligger sam fortfarande och sover. hans mobil har ringt minst fem gånger nu och han vaknar. han svarar och piggnar till snabbt när han upptäcker att det är Anna på andra sidan om luren. han har försökt nå henne i två veckor nu. hon säger att dom måste träffas, sam frågar inte ens varför. dom möts i parken en timma senare och Anna kunde inte låta bli att börja gråta så fort hon såg honom. han frågar vad som står på och Anna förklarar med darrig röst att hon gjort ett graviditets test för cirka en vecka sedan och mer behöver hon inte förklara för att han ska förstå. dom sitter tysta länge, sedan säger Anna att hon ska behålla barnet och avslutar meningen med att hon måste göra slut med sam. sam får panik och frågar varför. för första gången under deras tre åriga förhållande så öppnar hon upp sig och får sam att vakna. han nekar sitt alkohol problem först men Anna ger honom tillbaka blickar och jämför med andra ungdomar. han lovar Anna att sluta dricka förgått och Anna ger honom självklart en chans.

tre dagar har gått och sam har inte tagit en ända droppe. han har sovit hemma hos Anna. det är dags för honom att åka hem. sam har glömt bort hur man lever ett liv utan alkohol. på väg hem köper han ett paket cigarretter och kedjeröker hela vägen. en timma efter att han kommit hem klarar han inte hålla sig längre han bryter sitt löfte och dricker sig full till söms i sin ensamhet. han vaknar nästa dag med huvudvärk och dricker ytterligare en öl. mobilen ringer och han får reda på att det är fest i parken på kvällen. dagen går och han har fimpat sista ciggen ur paketet. han går till parken, klockan är bara 16:00 än men några har redan börjat dricka så han sätter sig ner och håller dom sällskap.

Anna har varit och fikat med en kompis på stan som hon sagt hej då till. hon börjar gå hemåt och får syn på sam som sitter i parken och dricker, han är riktigt full nu. Anna står helt stilla och bara kollar. sam får syn på Anna och blir först stel men när Anna skakar på huvudet med tårar i ögonen och börjar gå där ifrån så springer sam efter men hon vägrar prata med honom och springer där ifrån. sam som nyss var full kände sig helt plötsligt nykter och gick hem upprörd i bestämdhet att nu ska han verkligen sluta dricka.

en månad har gått och sam har hunnit fått 5 korta återfall. Anna har upptäckt tre av dom och har sagt upp kontakten med honom. sam förstår nu att han inte klara av att sluta på egenhand. han är stark nog att ta tag i problemen och söker därefter hjälp.

ett alternativ som kan hjälpa sam är en organisation som heter Attendo och doms sätt att behandla på är baserat på Craig Nakkens teorier om beroende personligheten och på Tolv stegs programmet. De tolv stegen: egentligen en berättelse om hur de första 100 AA-medlemmarna gjorde för att bryta sitt beroende och tillfriskna från sin alkoholism. ett annat alternativ är rosenforscenter som också arbetar med tolv stegs programmet. rosenforskursplan: Programmet omfattar 26 utbildningsdagar. Sex timmar per dag används till föreläsningar, filmvisning, gruppsamtal och redovisningar. Resterande tid ägnas åt individuellt arbete varvat med egen tid till förfogande.

Ett år senare så har Sam blivit helt fri från sitt missbruk och lever lyckligt med Anna och hans son.

Ni som vill veta mer om hur det gick eller om hans missbruk får kommentera så lägger jag upp det riktiga slutet, för nu så är det sammanfattat.


Kommentarer
Postat av: Sissel

e de en novell?

2010-03-17 @ 01:20:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0